Министерство на здравеопазването разяснява ползите от ваксините срещу COVID-19 в кампанията „+мен“

Министерство на здравеопазването разяснява ползите от ваксините срещу COVID-19 в кампанията „+мен“

Министерство на здравеопазването започна информационна кампания “+мен“ за ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19. Сайтът на кампанията е разработен от националния системен интегратор „Информационно обслужване“ АД, който е основен партньор на министерството. Целта на кампанията е да повиши информираността на българските граждани по отношение ваксинирането. На едно място е събрана само потвърдена и достоверна информация за COVID-19. Всички текстове и препоръки са от медицински лица и специалисти в областта на ваксините.

На адрес www.плюсмен.бг са публикувани обширни данни за пандемията, коронавируса, ваксините и ваксинацията срещу COVID-19, както и специализирана информация за хората, страдащи от различни заболявания, за жените в репродуктивна възраст, за децата и ваксините, за ползите от ваксинацията и т.н. Стратегическата цел на кампанията, която започна Министерство на здравеопазването, е да бъдат ограничени броят на смъртните случаи заради COVID-19, броят на хоспитализациите на болни от коронавирусна инфекция, както и да бъдат ограничени дългосрочните последици за здравето на българските граждани, които са преболедували. Кампанията е в изпълнение на заложените мерки в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, одобрен с Решение на Министерския съвет на 14 януари т. г.

На www.плюсмен.бг всеки може да открие обширни данни за ваксинацията по области, брой поставени дози, данни за броя на хората със завършен ваксинационен курс, поставени бустерни дози, както и детайлна разбивка по възрастови групи и видове ваксини. Публикувани са мненията на водещи медицински специалисти по отношение на ваксинацията срещу COVID-19. Кампанията предвижда провеждането на редица дискусии в Националната платформа за здравна комуникация CredoWeb.

Партньори на информационната кампания „+ мен“ са „Информационно обслужване“ АД , медицинските университети в страната, всички съсловни организации в сектор „Здравеопазване“ и всички национално представени пациентски организации, ключови болници, Български Червен кръст, Националната мрежа на здравните медиатори, Националният съвет на религиозните общности в България, Националното сдружение на общините в Република България, медии и специализирани здравни сайтове.